Bewegende bomen verbinden

In co-creatie met MUS-E begeleid ik in de twee Arendonkse basisscholen Atlantis en GO! De 3master ‘Bewegende bomen verbinden’. Een traject van participatieve en actieve kunstbeleving met verbeelding, experiment, dialoog en diversiteit als grote pijlers. We laten ontstaan wat er zich aandient in het moment.

Een traject waarbij ik als integratief en creatief psychotherapeut gebruik maak van beeldende en lichaamsgerichte vormgeving. De natuur is ons veilig vertrekpunt om te verkennen en ervaren in het thema “verbinden”. De kinderen worden bewogen door de bomen van speelplaats. Deze spreken de verwondering, levensenergie, eenvoud, vertraging, verbeeldingskracht enz. van de kinderen aan, alsook de bewustwording over de oneindigheid en de cirkel van het leven. Er wordt ook ruimte gemaakt om te connecteren met innerlijke verbinding.

“Wat voel ik hierbij? Waar voel ik dat in mijn lichaam? Voel ik getintel? Zijn dit mijn emoties? Of van een klasgenootje?” enz.

Hier verbindt ieder kind zich vanuit nieuwsgierigheid met ieders eigen unieke ik. Aansluitend op deze innerlijke connectie, verbinden de kinderen met elkaar, wetende dat ze telkens ook weer terug tot bij onszelf kunnen komen. Elkaar zien en gezien worden in elkaars binnen- en buitenkant. Zo verbinden de kinderen van de beide scholen uiteindelijk ook over de schoolgrenzen heen. Net als groeiende bloemen die openbloeien en zichzelf tonen.
“Welke kleur heeft jouw bloem?“

© 2023 Marijke De Puydt

Logo: Stien Van Kerckhoven

Webdesign: Webwiz

Contact

Marijke De Puydt

+324 94 94 49 63
info@marijkedepuydt.be
Arendonk

Partner van Starterslabo Antwerpen ondernemingsnummer 0871 261 918

© 2023 Marijke De Puydt

Privacy- en Cookieverklaring

Logo: Stien Van Kerckhoven

Webdesign: Webwiz